close

U bevindt zich mogelijkerwijs op de verkeerde internetpresentatie van OBO-Bettermann. U kunt naar de volgende landvarianten omschakelen:

Duurzaamheid bij OBO

Ecologische duurzaamheid

Ecologische betrokkenheid in de fabricage: regeneratie in de productie

Bij OBO wordt productieafval niet gewoon weggegooid.
OBO gebruikt voor de producten uitsluitend hoogwaardige grondstoffen. Een daarvan is de universele kunststof PVC, die bijvoorbeeld bij de productie van bedradingskokers wordt gebruikt.

Door een innovatief hergebruikproces kan het materiaal echter nog efficiënter worden toegepast. Daarbij wordt het stansafval als zogenaamd regeneraat opnieuw aan de extrusie toegevoerd. Een complex recyclingproces zorgt daarbij voor de gelijkblijvende materiaalkwaliteit van de jaarlijkse 923 ton PVC-regeneraat. Tegelijkertijd wordt veel energie gespaard. Beter gezegd: 415 ton olie, 314 ton gas, 111 ton kolen. Dat komt overeen met een reductie van de CO2-emissie van 1108 ton.

Ecologische betrokkenheid in de fabricage: de groene toekomst van de kabelgootsystemen

OBO zorgt voor een revolutie bij de installatie van moderne kabelgoten – met de nieuwe KTS Magic-producten.
„Zijn er eigenlijk nog echte innovaties mogelijke bij kabeldragersystemen?“ Toen de OBO ontwikkelaars deze vraag voor de eerste keer stelden, was er in het begin nog niemand, die geloofde deze met "ja" te kunnen beantwoorden. Dat dit toch gebeurt, bewijst OBO met de wereldwijd unieke, gepatenteerde fabricagemethode DUO-Plus. Deze maakt de middelgrote en zware OBO kabeldraagsystemen niet alleen meer belastbaar en montagevriendelijker, maar ook milieuvriendelijker.

Ook het milieu profiteert van het DUO-Plus productieproces en de volledig nieuw ontwikkelde installatietechniek: bij de productie van kabelgoten wordt per jaar ca. 2.600 ton CO2 minder uitgestoten.  In kilometerverbruik van een normale personenauto gerekend, komt dit overeen met 375 keer de omtrek van de aarde. Om deze hoeveelheid CO2 per jaar te compenseren moet men ca. 200.000 jonge beuken planten.

Ecologische betrokkenheid met nieuwe materialen: groeiende behoefte aan duurzame grondstoffen

OBO biedt de bekende en vaak gebruikte VBS-producten nu ook als duurzame grondstof aan.
Het materiaal van de nieuwe GREEN PRODUCTS zijn innovatieve kunststoffen op basis van duurzame grondstoffen zoals bijvoorbeeld cellulose (onderdeel van hout) of bio-polyamide. De eigenschappen blijven hetzelfde: het materiaal kan net zo goed worden verwerkt als vergelijkbare producten van conventioneel kunststof. Ook bij de levensduur bestaat geen verschil.

Het gebruik van de nieuwe GREEN PRODUCTS is een verdere stap van OBO op weg naar meer duurzaamheid. Door de besparing op fossiele grondstoffen komen de producten aan de moderne eisen voor meer milieuvriendelijkheid van gebouwen op bijzondere wijze tegemoet.

Ecologische betrokkenheid bij het energieverbruik: bewezen betrouwbaarheid bestaat nu ook met geïntegreerd licht.

OBO kabeldraagsystemen zorgen met geïntegreerde LED-lampen voor meer efficiency en veiligheid in parkeergarages.
OBO en Hella openen samen een nieuw hoofdstuk op het gebied van verlichting – met kabeldraagsystemen met geïntegreerde universele LED-modules. Daaruit resulteren ongekende voordelen bij de montage en bij continu gebruik. De basis van dit nieuwe type installatie zijn lichteenheden, bestaande uit een kabelgoot, een kabelladder of een AZ-kanaal en een LED-module. Het geïntegreerde systeem kenmerkt zich door een laag energieverbruik, heeft een uiterst lange levensduur en is robuust en onderhoudsarm. De vergelijking met een conventioneel lichtsysteem loont in elk geval: bij 3000 lampen en een terugverdientijd minder dan 1,5 jaar resulteert bij een bedrijfstijd van 30 jaar in een besparing van 3 miljoen euro bedrijfskosten en een CO2-besparing van 600 ton per jaar (0,57kg/kWh).

Steeds meer stroom uit hernieuwbare energiebronnen

Een belangrijke hulpbron voor de productie van 30.000 OBO-producten is energie. Alleen aan stroom is bij de vestiging Menden elk jaar rond 20 miljoen kilowattuur nodig. Het is duidelijk dat deze behoefte ook een bijzonder verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Daarom is OBO consequent naar 100% duurzaam opgewekte groene stroom omgeschakeld.

Door de beslissing voor stroom uit hernieuwbare bronnen vermindert OBO de CO2-emissie met 9800 ton elk jaar. Ter vergelijking: net zoveel zou ontstaan, wanneer elk van de 2000 OBO-medewerkers 28.000 kilometer per jaar met de auto zou rijden. Om een dergelijke hoeveelheid CO2 op biologische wijze te besparen zou men bijvoorbeeld 783.000 beuken moeten planten.
De zekere herkomst van onze groene stroom wordt door TÜV Süd volgens strenge richtlijnen gecontroleerd en gecertificeerd. Deze omschakeling betekent een volgende stap van OBO op weg naar meer duurzaamheid.

Een andere milieuvriendelijke energiebron wordt gebruikt door de OBO-fabriek in Hongarije. De nieuwe photovoltaïk-installatie met een totaal vermogen van 13.000 Wp gebruikt de kracht van de zon als ondersteuning van het gebruik van de eigen productie-installaties.