close

U bevindt zich mogelijkerwijs op de verkeerde internetpresentatie van OBO-Bettermann. U kunt naar de volgende landvarianten omschakelen:

Duurzaamheid bij OBO

Economische betrokkenheid

Economische duurzaamheid door innovatiekracht: elke dag een nieuw idee

OBO Bettermann behoort in de elektrotechnische branche tot de meest innovatieve ondernemingen. De bekendste uitvindingen zijn de OBO-plug® volgens het "Ohne BOhren"-principe en de revolutionaire Magic-kabelgootsystemen.

Uitvindersmentaliteit, kwaliteitseisen en verstand van zaken behoren al bij OBO sinds de oprichting in het jaar 1911. Het oudste, vandaag de dag nog actieve, OBO-merk DOLÜ® staat voor robuuste, betrouwbare aftakklemmen. Ongeveer 5 tot 10 procent van de groepsomzet wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling en implementatie van nieuwe producten. Tijdens de belangrijkste beurs binnen onze branche, de Light+Building presenteren wij elke twee jaar 60 tot 70 innovaties, waaruit gemiddeld circa 2500 nieuwe artikelnummers resulteren.

Om de hoge standaard verder te ontwikkelen en de ontwikkelingen op de markt aan te passen, nemen 16 OBO-medewerkers intensief deel aan nationale en internationale normeringscommissies. Innovaties zijn de sleutel voor succesvol ondernemen. Daarom zal OBO met frisse ideeën
en toekomstgerichte producten blijvend van zich laten horen.

 • 1 onderneming
 • 7 productgroepen
 • 50 merken
 • 406 rechten
 • 30.000 producten
 • 42% van alle producten is jonger dan 5 jaar
 • 43% van alle producten is jonger dan 3 jaar
Economische betrokkenheid door merkkwaliteit: kwaliteit ontstaat uit ervaring.

Stroom geleiden, data sturen, energie controleren – daarvoor staat de hoge merkkwaliteit van OBO.
Energie beheersen – de oplossingen van onze onderneming zijn gebaseerd op kwalitatief hoogwaardige en intelligente producten met optimale compatibiliteit voor uw toepassingslocatie. Alleen door de diep verankerde kennis en de jarenlange ervaring kan OBO flexibel en snel op nieuwe markteisen en -veranderingen reageren. Zo ontstaat een duidelijk merkvoordeel.

Voor de hoge kwaliteitseisen zijn standaard processen van bijzonder belang. De continue controle, optimalisatie en het onderhoud van de processen voldoen aan de hoogste eisen. Het milieu- en kwaliteitsmanagement en de arbeidsveiligheid zijn conform de nieuwste richtlijnen gecertificeerd. Voor de praktische implementatie hebben de OBO-medewerkers de beschikking over een managementhandboek en een omvangrijk QM-systeem.

OBO is en blijft het succesvolle, betrouwbare merk voor alle gebieden rondom de elektrotechnische infrastructuur van gebouwen.

De basis van ons merk

 • Toekomstgerichtheid
 • Hoge productkwaliteit
 • Marktleider
 • Innovatieve ideeën
 • Omvangrijke service
 • Individueel advies
Economische betrokkenheid zonder grenzen: van topontmoeting ...

Ulrich Bettermann is sinds 1983 permanent lid van het World Economic Forum (WEF). In drie decennia heeft hij geen enkele economische top in Davos gemist.
De onderwerpen van de laatste 30 jaar waren zeer divers. Of het nu ging om historische veranderingen door de val van de muur of de economische en financiële crisis van de laatste jaren: altijd was Ulrich Bettermann met toewijding en enthousiasme aanwezig.
Als familie-ondernemer onder de voorzitters van vele beursgenoteerde bedrijven voelt Ulrich Bettermann zich als een vis in het water. In een interview met de Zwitserse televisie zegt hij: "Wij kunnen een mindere periode beter volhouden en op lange termijn socialer denken." Bij veel concerns is er veel personeelsverloop, "maar wij, binnen het middenbedrijf, blijven bestaan." Naast zijn toewijding aan de topontmoeting in de bergen staat de OBO directeur altijd met beide benen op de grond. Hij weet precies, dat naast de gesprekken met toonaangevende persoonlijkheden ook daadkrachtig handelen in de markt vereist is. Daarom kent hij elk van zijn 30.000 producten zo goed als bijna geen ander.

... tot op de bouwplaats

Wie voor een OBO-product kiest, weet dat hij kan vertrouwen op de beste kwaliteit en omvangrijke support.
Voordat een OBO product wordt verkocht, moet het zich eerst in talrijke veiligheid- en kwaliteitstesten bewijzen. Wij willen er zeker van zijn dat het op de bouwplaats honderd procent betrouwbaarheid biedt. En voor alle vragen die er zijn over onze producten en diensten, staat een uitstekende service-afdeling de gebruiker met raad en daad ter zijde. Onze buitendienst is er altijd voor u persoonlijk, net zoals onze experts op de betreffende productgebieden. Wij ondersteunen u bij de productkeuze, bieden u hulp bij het plannen en monteren en zorgen voor opleidingen, bijvoorbeeld over het onderwerp overspanningsbeveiliging. Dat bevestigt eens te meer de uitspraak: goed te weten, dat men op OBO kan vertrouwen.