close

U bevindt zich mogelijkerwijs op de verkeerde internetpresentatie van OBO-Bettermann. U kunt naar de volgende landvarianten omschakelen:

Nieuws
16. September 2019

OBO Bettermann neemt vanaf 2020 het bedrijfssegment Cable Management over van REHAU

OBO Bettermann neemt vanaf 2020 het bedrijfssegment Cable Management over van REHAU

MENDEN. REHAU AG + Co. en OBO Bettermann Holding GmbH & Co. KG wensen u ervan op de hoogte te brengen dat OBO Bettermann, onder voorbehoud van de toestemming van de mededingingsautoriteiten, het bedrijfssegment Cable Management zal aankopen van REHAU.

Het onafhankelijke familiebedrijf REHAU heeft binnen de afdeling Building Solutions besloten om zich strategisch anders op te stellen. Haar focus legt REHAU in de toekomst op de onderafdelingen Building Technologies en Water & Telecommunications.

Voor OBO Bettermann - als een van de leidende producenten van installatiesystemen voor de elektrotechnische uitrusting van gebouwen en installaties - betekent de aankoop van het bedrijfssegment Cable Management inclusief de productie-installaties de duurzame internationale uitbreiding van de belangrijke productie-unit kabelgeleidingssystemen.

Met deze overname streven beide ondernemingen het gemeenschappelijke doel na, zich te concentreren op de desbetreffende kernassortimenten om verder te kunnen groeien.

REHAU zal tot het einde van het jaar 2019 de zaken verder behartigen zoals dat tot nu toe het geval was. Vanaf het begin van het jaar 2020 neemt OBO Bettermann daarna de verkoop over van het assortiment kunststof kanalen onder het merk „REHAU – Cable Management by OBO“. Het is ons doel om de overdracht en voortzetting van het productassortiment zonder problemen te laten verlopen“, legt Michael Büenfeld, directeur bij OBO Bettermann uit.

Na de beslissing van het federale kartelbureau volgt er meer informatie over dit voornemen.

Over REHAU AG + Co.
De REHAU-groep is een polymeerspecialist met een jaaromzet van meer dan 3,5 miljard euro. Een onafhankelijke en stabiele onderneming in familiebezit. Ongeveer 20.000 medewerkers op meer dan 170 locaties over de hele wereld zijn werkzaam voor de onderneming. In Europa werken ongeveer 12.000 medewerkers voor REHAU, waarvan alleen al 8.000 in Duitsland. REHAU produceert oplossingen voor de sectoren bouw, automotive en industrie. Sinds meer dan 70 jaar werkt REHAU eraan om kunststof producten nog lichter, comfortabeler, veiliger en efficiënter te maken en levert zij innovatieve producten aan landen over de hele wereld.

Over de OBO Bettermann Group
OBO Bettermann is wereldwijd met 40 dochtermaatschappijen in meer dan 60 landen aanwezig. Het productassortiment van OBO omvat 30.000 artikelen voor de elektrotechnische-infrastructuur, waarbij verbindings- en
bevestigingssystemen, bliksem- en overspanningsbeveiliging,
kabeldraagsystemen, brandbeveiliging, wandgootsystemen, inbouwapparatuur en ondervloersystemen gebruikt worden.

De onderneming heeft wereldwijd ongeveer 4.000 medewerkers en behaalt een jaaromzet van meer dan 600 miljoen euro. OBO Bettermann bezit eigen fabrieken in Duitsland, Hongarije, Zwitserland, Groot-Brittannië, Zuid-Afrika, India en in Rusland.