• Nieuws
  • Productnieuws

Brandwerend kanaal PYROLINE® PLMR

Obstakels in buitenopstelling eenvoudig overwinnen

OBO biedt veel meer dan alleen standaard – wij leveren een verscheidenheid aan speciale oplossingen, waarmee elke installatie-uitdaging kan worden overwonnen. Een daarvan is het brandwerend kanaal PYROLINE® PLMR Deze voorkomt niet alleen de brandverspreiding maar maakt ook het overwinnen van hindernissen bij de buiteninstallatie eenvoudiger dan ooit tevoren.

Het kanaal is bekleed met een opschuimende brandwerende stof. Het materiaal schuimt in geval van brand op en voorkomt betrouwbaar de brandverspreiding via de elektrotechnische installatie. De PYROLINE® PLMR bereikt zo een brandweerstandsduur van 90 minuten. Gemaakt van roestvast staal, is het bijzonder goed beschikt voor de buiteninstallatie. Het hoogwaardige materiaal is corrosiebestendig, roest niet en houdt ook stand onder extreme temperaturen of hoge luchtvochtigheid.

Overwin elk obstakel met de juiste gegoten onderdelen

Met name bij de buiteninstallatie kan het snel gebeuren, dat men bij het installeren van de elektrotechnische installatie op structurele obstakels of hindernissen van andere installaties zoals verwarmings- en ventilatiekanalen of waterleidingen stuit. Het overwinnen van deze obstakels is met de PYROLINE® PLMR geen probleem meer: ​​met de juiste vormdelen kan een brandveilige kabelgeleiding snel en eenvoudig over alle gangbare buitenobstakels worden gerealiseerd.

Het brandwerende kanaal PYROLINE® PLMR is geschikt voor de montage op de FangFix-betonsteen, die speciaal voor de installatie op platte daken is ontwikkeld.

Deskundige stellingname bevestigt de toepassing als speciale oplossing

De kanalen zijn als speciale oplossing toepasbaar bij de installatie van leidingen via brandwanden conform de deskundige stellingname GA-2021/047b van 11.06.2021 en voldoen aan de oplossingen conform de aanbeveling van de BMI+AMEV – EltAnlagen 2020 (paragraaf 7.3.3.5 – fotovoltaische installatie - brandbeveiliging): "Kabels en leidingen mogen niet over gebouwscheidingswanden resp. brandwanden worden geïnstalleerd. Als dit in uitzonderlijke gevallen niet kan worden vermeden, moeten de leidingen worden beschermd door middel van een kabelafdichting of brandwerende mantel.”

Fotogalerij

Downloads